Al Capone's Pizza's: Huisstijl 2014

Een nieuwe overkoepelende huisstijl voor Al Capone's Pizza's.

Na een aantal jaar de voorgaande huisstijl gevoerd te hebben, en met de introductie van een nieuwe productgroep in het assortiment, vond Al Capone's Pizza's het tijd om een nieuwe huisstijl te introduceren. Deze nieuwe huisstijl is ontworpen door Foxworks Design.

In de nieuwe huisstijl zijn een aantal elementen uit de oude stijl behouden. Zo is het logo gelijk gebleven, en is de kleur groen, die één van de kenmerkende huisstijlkleuren was, behouden. Hiermee is er een duidelijke link met het verleden, en wordt voorkomen dat de bekende uitstraling geheel komt te vervallen. Nieuw in de huisstijl is een frissere uitstraling door gebruik te maken van veel witte vlakken en een strakke maar enigszins speelse typografie.

Het belangrijkste element van de nieuwe huisstijl is het beeldmerk van een pizza, die is opgebouwd uit een groot aantal losse iconen. Deze iconen symboliseren verschillende elementen die belangrijk zijn binnen het merk Al Capone's Pizza's en de uitstraling die zij wil hebben. Alle iconen kunnen bovendien los worden gebruikt wanneer dit gewenst is.

De nieuwe huisstijl komt o.a. terug in de verpakkingen, brochures, POS-materialen, briefpapier, visitekaartjes, etc. Om de sterke band met de authentieke Italiaanse achtergrond van de producten te benadrukken, worden de belangrijkste teksten in zowel Nederlands als Italiaans weergegeven.

Referentie: Al Capone's Pizza's

Gecategoriseerd onder:

grafisch ontwerp