Daily Italy: Italiaans Restaurant RAI

Restaurant voor Italiaans street food met open keuken in RAI Amsterdam.

Voor Daily Italy is een keuken- en restaurantinterieur ontworpen voor een verkooppunt van Italiaanse producten. Het verkooppunt is gelegen tussen twee van de grote evenementenhallen van de RAI Amsterdam. De ruimte is gespiegeld ingedeeld met verkoopbalies rondom een centrale open keuken, zodat aan weerszijden verkoop kan plaatsvinden. Bij kleinere beurzen kan ervoor gekozen worden om slechts één zijde open te hebben.

Er is gekozen voor een heldere open opzet, en de kleuren zwart, wit, eiken en staal uit de Daily Italy huisstijl geen een moderne Italiaanse street food uitstraling. De grote open keuken en bereiding van producten in direct zicht van de klant verhogen de verservaring. In de voorcounter is ruimte voor gekoelde salades, dranken, en voorrad van reeds belegde broodjes die kunnen worden afgebakken. Aan weerszijden daarnaast kunnen reeds afgebakken pizza’s in stukken onder warmhoudlampen worden gepresenteerd. Op de zij counters is plaats voor een pistone koffiemachine en bonenmolen, plus een vitrine voor Italiaanse koekjes en gebak.

De open keuken is zo ingedeeld dat in het centrale eiland ruimte is voor een lopendebandoven voor het bakken van pizza’s en spianata’s, twee koelwerkbanken met gekoelde saladieres, een pastakoker, bain maries voor sauzen, wokpannen voor de bereiding van pasta’s en een spoelblok.

Referentie: Daily Italy